Vad är Magento?

Magento är en e-handelsplattform som används av över 250 000 e-handlare över hela världen och är känd som en av de starkaste plattformarna på marknaden.

Plattformen har öppen källkod (Open Source) men levereras även som en licensierad Cloud version – Magento Commerce. Fördelen med öppen källkod är flexibilitet och möjlighet att anpassa och utveckla lösningar som matchar e-handlarens behov och önskemål. 

Det finns också tjänster runt plattformen som kompletterar det ursprungliga erbjudandet från Adobe Experience Cloud. 

Kontakta oss så berättar vi mer! 

Kontakta oss

Nordic Web Team och Magento

Sedan Nordic Web Team startades har Magento varit den kärnteknik som vi använder i våra e-handelsprojekt. Vi är för närvarande en silver partner med Magento och är också host för Meet Magento Sweden, som är nordens största Magento-event. Vi är en exklusiv partner till Meet Magento Association.

Vi har ett mycket nära samarbete med Adobe och Magento. Det har också stärkts genom en utökad lokal närvaro efter Adobe’s uppköp av Magento. Vi är stolta över att vara partners med Magento, och tillsammans kan vi ligga steget före i konkurrensen mot andra plattformar. 

Varför Magento?

Vi använder Magento på grund av en stor flexibilitet och skalbarhet, och hur detta tillåter våra kunder att växa. Det är en av de mer komplexa plattformar som medför möjligheten att göra nästan vad som helst.

Magentos har en unik community som bidrar med både idéer, teknik och innovation. Detta är en starkt bidragande orsak till varför Magento har varit en ledande aktör under lång tid, vilket också bevisats i Gartners senaste rapporter som tydliggör denna bild.

Vem använder Magento?handlare över hela världen använder Magento som deras föredragna val av plattform. Plattformen kan användas av storskaliga företag, men också en mindre handlare med ambitionen att växa. Du behöver inte byta plattform när du skalar upp. Ett massivt nätverk av hundratals solution partners och över 150 000 utvecklare innebär att du inte är ensam. Det är detta som gör Magento till den ultimata e-handelslösningen.

Versioner

Magento Open Source

Den fria versionen av Magento kallas Open Source (tidigare Community), och är den version som de flesta använder. Det är tillgängligt att ladda ner för alla och kan helt enkelt installeras som standard och köras i produktion. Du kommer dock inte att ha något stöd direkt från Magento och den har inte alla funktioner som den betalda versionen – Magento Commerce – har. Tack vare ett förbättrat erbjudande och fantastisk funktionalitet väljer allt fler att gå över till Commerce. 

Innovation

Innovationen i denna plattform överstiger alla förväntningar du kan ha. Magentos community erbjuder nästan obegränsade möjligheter till din webbutik. Det finns hundratusentals utvecklare som arbetar inom Magento communityt och säljer sin kod eller tillägg. Några av dem erbjuder dem också gratis. Detta i kombination med Adobe som ägare garanterar utveckling och innovation i framkant.

Hur fungerar support?

Stödet för den olicensierade versionen erbjuds vanligtvis av en byrå som Nordic Web Team eller liknande. Den licensierade versionen – Commerce – innebär också ett stöd direkt från Magento. Utöver detta finns det naturligtvis stöd från tredjepartsleverantörer. Vi rekommenderar dock att du använder licens-versionen i kombination med en byrå (Solution partner) och Magento. För en optimal support bör du använda den teknik och de lösningar som rekommenderas av din byrå och är väl beprövade. 

Extensions / plugins

Magento marketplace erbjuder en stor marknadsplats (tänk app-store) med tillägg. Ett tillägg kan vara en betalningsmetod, integrering eller ett verktyg som hjälper din administration. Dessa tillägg kan spara en enorm tid för dig och dina utvecklare. Jämfört med andra plattformar är detta något som verkligen sätter Magento i framkant. Varför uppfinna hjulet två gånger? Vi är också en del av Magentos community och publicerar våra tillägg som exempelvis betallösningar och integrationer.

På Magento Marketplace, Github eller helt enkelt genom att använda Google kan du hitta tusentals gratis eller licensierade tillägg för Magento. Detta är en av de viktigaste styrkorna med Magento. Du kan oftast hitta någon annan i världen som har haft samma utmaning som du har. Men då det finns många val är det oftast bäst att rådfråga en byrå om deras erfarenhet och tips om vad som fungerar bäst. 

Themes

Magento har ett otroligt kraftfullt verktyg med hög flexibilitet. Du kan ändra allt från utseendet till affärslogiken. 

På Magento Marketplace, Themeforest eller liknande du kan köpa en ny design / tema som kommer att förvandla dina butikers front-end till denna design. Detta är bra om du nöjer dig med en standard-design för Magento. Många företag söker dock efter en egen look and feel, och ett UX som säkerställer snabbhet och prestanda. Håll därför lösningen ren och strukturerad, och ta stöd av din byrås designer. 

Magento Commerce & Cloud

Den licensierade / betalda versionen av Magento kallas Commerce (tidigare Enterprise). Den här versionen är också tillgänglig som cloud-version och den kallas Commerce cloud. Båda dessa versioner har support direkt av Magento vilket innebär att du kan använda deras support och skicka felrapporter eller frågor till dem. Inom deras cloud hosting kommer du till att få tillgång till exempelvis New Relic och deras plattform för att hantera release och utveckling.

Pagebuilder & content staging

Pagebuilder ingpr i Commerce och är ett modernt och intuitivt CMS-verktyg som låter användare administrera och förändra sitt innehåll i admin, samtidigt som man direkt kan se resultatet. Detta förenklar för dig om du exempelvis vill göra om design, logik eller skapa kampanjer. Du kan också schemalägga innehåll och block med hjälp av dessa verktyg.

Adobe Sensei, AI & personalisering

Adobe-förvärvet har inneburit en hel del fördelar och flera intressanta funktioner i Commerce, exempelvis Adobe Sensei som är ett kvalitativt personaliserings-verktyg och kan drivas genom AI.

B2B

Magento har länge varit en en stark plattform för B2C och har tagit med många av de smarta funktioner in i B2B e-handelsplattformen. Förutom detta finns i Commerce flera specialutvecklade funktioner framtagna för optimala B2B flöden. Därför rankas Magento Commerce som en av de främsta ehandelsplattformarna inom B2B.

Cloud & 99,99% upptid

Upptid är avgörande för alla som säljer online. Med Commerce Cloud du kan lita på upptiden upp till 99,99%.

Business intelligence

Rätt beslut bygger på rätt typ av data och information. Med Magento Commerce BI-verktyg (business intelligence) kan du lita på din data som både kan komma från e.handelsplattformen eller andra källor efter dina önskemål, exempelvis Google Analytics eller ert ERP.

PWA Studio

Vad händer om du får omedelbar laddtid, mobilapp känsla och amp; funktioner, fantastisk UX, och allt fungerar i webbläsaren (inget behov av att installera en app)!? Jo det är i princip vad PWAs gör. Kontakta oss så berättar vi mer om fördelarna med PWA och hur de kommer att påverka er affär på ett positivt sätt.

Tech Stack

Magento har en modern tech stack och kan hostas hos de flesta leverantörer. Om du vill få ut det mesta av Magento bör du använda en optimerad hosting speciellt för Magento. Vi rekommenderar vår egen hosting för ”on premise” lösning eller Commerce cloud om du använder den licensierade versionen av Magento.

PHP

Plattformen är byggd på PHP och delvis på Zend & Symfonys ramverk.

MySQL & Elastic Search

Magento levereras med inbyggt stöd för Elastic Search för förbättrad prestanda och skalbarhet. MySQL är Magentos databas i grunden.

Fastly & Varnish

Snabb caching med Fastlys CDN och Varnish är perfekt för ökad prestanda. Fastly erbjuder också bildoptimering direkt i CDN som ger en snabbare sida och minskad belastning på servern.

RabbitMQ

En message queue kan avsevärt förbättra webbplatsernas förmåga att hantera stora mängder trafik och arbetsbelastning.

Redis & memcache

Vi använder vanligtvis Redis som cache för Magento på bästa möjliga sätt.

Nginx & apache

Vi brukar använda nginx men magento stöder också apache.

Event

Magento har en events över hela världen. De flesta av dem organiseras av communityt, till exempel Meet Magento Sweden som vi är host för tillsammans med Magento Association.

De årliga stora händelserna från Magento är Magento live och Magento Imagine. Nu är de en del av det större eventet Adobe Summit.

Utbildning

Vi är värd för lokala utbildningar för dem som vill lära sig Magento. Men det finns också officiella kurser tillgängliga på Magento U, samt massor av certifieringar att ta.

Läs mer om Magento

E-handel

Vue Storefront Core Partner

Som ett led i bygga snabba och moderna e-handelslösningar har olika Headless- och PWA-plattformar under en längre tid utvärderats. Sedan i Augusti är Nordic Web

Läs mer »

Get in touch

Were to find us

Kungsholmstorg 16 

112 21 Stockholm