Vi har under en period gjort analyser över våra långsiktiga planer är för företaget. Något av det viktigaste är att vi kan hjälpa våra kunder öka säkerhet samt försäljning. Symantec är det främsta företaget vad det gäller SSL certifikat och säkerhet på nätet. Vi har därför valt att inleda ett strategiskt samarbete för att erbjuda dessa tjänster till våra kunder.

Det finns många fördelar med att ha ett SSL certifikat. Den största och mest uppenbara är att det ökar säkerheten hos våra kunder. De flesta e-handlare brukar dock sätta säkerheten sist i prioriteringen. Även fast vi på Nordic Web Team förstår den tekniska biten gällande detta. Så kan det vara svårt för en e-handlade att se vad fördelen är. Behovet uppstår oftast “när det går fel”, dvs siten är hackad eller information läcker ut.
Vi ska därför försöka motivera för dig i en marknadssynvinkel. Detta är några punkter som du kan se effekten av genom ett SSL certifikat.
– Ökad ranking på Google och andra sökmotorer, se https://googlewebmastercentral.blogspot.in/2014/08/https-as-ranking-signal.html
– Ökad förtroende från kunden genom trust badge (symantecs trust logo)
– Kunden kan identifiera sitens ägare och vara säker på att det inte är en bluff sida eller liknande
– Du minskar risken för att bli hackad vilket förmodligen skulle vara förödande för förtroendet.

Ta kontakt med oss för mer information. Vi är som sagt partners och återförsäljare av Symantecs tjänster. Vi hjälper dig att implementera det.