E-handlare drömmer ofta om att skapa en optimal mobil användarupplevelse, app på appstore och hastighet utöver det vanliga. Målet är att alltid skapa en användarupplevelse som är optimal för kunderna. Framtiden och lösningen för detta är PWA (Progressive Web Apps) och är ett koncept framtaget av Google. Inom e-handel leder Magento & Nordic Web Team utvecklingen.

PWA är ett koncept som tagits fram av Google är vad de flesta anser framtiden för web. Det gör det möjligt att skapa en site som fungerar ungefär på samma vis som en app.Några av de främsta företagen i världen använder redan teknik där man tillämpar PWA, bl.a. Uber, Instagram, Facebook, Twitter, Starbucks och Alibaba.

”Alla framstående siter kommer att tillämpa konceptet inom närmsta åren. De som är först på detta kommer ha en nästan orättvis fördel mot konkurrenterna vad det gäller användarupplevelse.För ennordiske-handlare finns ett guldläge att vara med tidigt.”
/Jonas Wärngård, VD Nordic Web Team

Grundidén är att endast behöva besöka en site och inte installera en app för att få den optimala upplevelsen. Redan där ska du se en nästan omedelbar laddtid och en användarupplevelse som känns lika smidig som en app. När kunderna lägger till sidan på hemskärmen, då kan också siten laddas offline och skicka push-notiser. Precis som med en app, men utan att ladda ner en app från appstore eller liknande. Om kunderna vill se produkter när de sitter på flyget skulle det alltså vara möjligt att se dem även utan internetuppkoppling

Eftersom en PWA är en fristående applikation för att visa upp content, så kan arkitekturen också kallas headless. Den är alltså fristående från övriga stödjande system som exempelvis Magento Commerce eller andra e-handelsplattformar. Det är dock först med PWA som de stora fördelarna med headless kommer fram.

En annan effekt av den nya tekniken är också att PWA siter kommer att listas som appar och därför bli sökbara på ett helt annat sätt än tidigare. Något som Google tillämpade först, och nu har även Apple och Microsoft tillämpat konceptet.

Nordic Web Team arbetar med Magento PWA studio och även Vue Storefront. Läs mer om PWA och headless här.

Related Post

Get in touch

Were to find us

Kungsholmstorg 16 

112 21 Stockholm