Snabbare och enklare beställningar ger nöjdare kunder

KS Projekt erbjuder helhetskoncept för butikskedjor vars mål är att skapa en tydlig identitet och enhetlig känsla med deras butiksinredning. Det handlar om allt från färg- och ljussättning, inredning, placering och möblering m m. KS Projekts nuvarande webb är en komplex plattform med ett begränsande CMS som gör det svårt att t ex lägga upp och beskriva olika referensprojekt, något som är en viktig del i KS Projekts säljstrategi.

“Tanken är att det ska vara busenkelt för butikspersonalen att beställa sortiment till sin butik utan att behöva kontakta projektledaren”

Henrik Janzen, Digitalization & Marketing Manager KS Projekt

Insikt

Det handlar om att enkelt kunna visa upp sin höga kvalitet likväl som att inspirera andra. Den befintliga lösningen är dock omständig och då man vill eller behöver ändra något krävs extern konsulthjälp, vilket blir både ineffektivt och dyrt. Några av KS projekts kunder är Stenströms, Peak performance och Oscar Jacobson. Dessa och andra utmaningar gör att det behövs en mer modern lösning än den nuvarande.

Lösning

Valet av plattform föll på Magento Commerce som är den största e-handelsplattformen för B2B och används av bland annat stora varumärken som Liebherr, Coca-Cola och Canon. En viktig fördel är plattformens flexibilitet och skalbarhet; att den kan anpassas i takt med hur KS Projekt växer och utvecklas.

Resultat

Då KS Projekt är kända för högt designfokus i kombination med smart funktionalitet önskade man en partner med samma fokus och hög Magento-kompetens. Den nya lösningen har underlättat kunders beställningar och köp, samtidigt som det interna manuella arbetet har minskat.

“Magento Commerce ger KS Projekt maximal funktionalitet och de sparar massor med tid i administration. Webshopen förenklar deras kunders beställningar vilket är ett av målen med satsningen. Med Magento Commerce kan de lättare växa och utvecklas tillsammans med sina kunder”

Jonas Wärngård, VD, Nordic Web Team

Kontakta oss

Get in touch

Were to find us

Kungsholmstorg 16 

112 21 Stockholm