KS Projekt

KS Projekt


En viktig del i KS Projekts marknadsföring och försäljning är att dels kunna visa upp sin unika kompetens, och dels förenkla beställningar för befintliga kunder.

ksprojekt.se

Snabbare och enklare beställningar ger nöjdare kunder

KS Projekt erbjuder helhetskoncept för butikskedjor vars mål är att skapa en tydlig identitet och enhetlig känsla med deras butiksinredning. Det handlar om allt från färg- och ljussättning, inredning, placering och möblering m m. KS Projekts nuvarande webb är en komplex plattform med ett begränsande CMS som gör det svårt att t ex lägga upp och beskriva olika referensprojekt, något som är en viktig del i KS Projekts säljstrategi.

1 Insikt

Det handlar om att enkelt kunna visa upp sin höga kvalitet likväl som att inspirera andra. Den befintliga lösningen är dock omständig och då man vill eller behöver ändra något krävs extern konsulthjälp, vilket blir både ineffektivt och dyrt. Några av KS projekts kunder är Stenströms, Peak performance och Oscar Jacobson.

Dessa och andra utmaningar gör att det behövs en mer modern lösning än den nuvarande.  

“Tanken är att det ska vara busenkelt för butikspersonalen att beställa sortiment till sin butik utan att behöva kontakta projektledaren”

Henrik Janzen, Digitalization & Marketing Manager KS Projekt

1 Lösning

Valet av plattform föll på Magento Commerce som enligt “The Forrester Wave™: B2B Commerce Suites for Midsize Organizations, Q3 2017"  är den största e-handelsplattformen för B2B och används av bland annat stora varumärken som Liebherr, Coca-Cola och Canon.

Vid utvecklingen av Commerce har Magento utgått från de funktioner som är “Best Practice” inom B2B e-handel. En viktig fördel är plattformens flexibilitet och skalbarhet; att den kan anpassas i takt med hur KS Projekt växer och utvecklas.

1 Resultat

Då KS Projekt är kända för högt designfokus i kombination med smart funktionalitet önskade man en partner med samma fokus och hög Magento-kompetens. I förstudien framkom de viktigaste behoven som blev vägledande i projektet och de gemensamma målen kunde formuleras.

“Magento Commerce ger KS Projekt maximal funktionalitet och de sparar massor med tid i administration. Webshopen förenklar deras kunders beställningar vilket är ett av målen med satsningen. Med Magento Commerce kan de lättare växa och utvecklas tillsammans med sina kunder”

Jonas Wärngård, CEO, Co-founder and Technical advisor Nordic Web Team

Ta del av caset i sin helhet:

”KS Proejkt"