Project Description

Kökets favoriter är en satsning som Bonnierbolagen Adlibrisgruppen och TV4-Gruppen lanserar gemensamt.
Adlibrisgruppen är ett av Sveriges ledande företag inom e-handel och TV4-Gruppen har en av de starkaste positionerna i landet när TV. Men då även innehåll för vad det gäller mat- och bakinnehåll.

Nu lanseras alltså e-handelsbutiken Kökets favoriter. En ny butik på nätet där mat-, dryck- och bakintresserade hittar allt inom kökstillbehör, baktillbehör, servering och dukning.

Nordic Web Team har framförallt arbetat intensivt tillsammans med Kökets Favoriter för att utveckla butikens front-end. Därutöver har NWT även utbildat personalen i den nya plattformen Magento. NWT har också erbjudit ett flertal back-end moduler för att underlätta integration av Klarna Checkout och Unifaun mfl. Något som visar på att dessa moduler även klarar måttet i större skala.

I ett pressmeddelande från Bonnier.com kan vi också få en insyn i satsningen.

“- Det finns ett stort engagemang kring matlagning och bakning men inom e-handeln är det fortfarande ett litet segment. Med Kökets favoriter vill vi skapa en inspirerande butik med ett brett tilltal, starka varumärken till konkurrenskraftiga priser, snabba leveranser och ett sortiment med fokus på färg, form och kvalitet. En lustfylld shoppingupplevelse har varit i fokus i utvecklingen av tjänsten”, säger Julia Reuszner, chef kategorisajter Adlibrisgruppen.

“- Kökets favoriter blir först ut i en omfattande satsning på mat för TV4. Genom samarbetet med Adlibris föds en stark och inspirerande e-handel och TV4 bryter ny mark. Vi bygger nu också ett helt nytt ekosystem runt mat för att stärka vårt totala materbjudande till konsument. Genom integrerade helhetslösningar för annonsörer ökar vi också effekten för dem. Vårt mål är att skapa den ledande och mest inspirerande matupplevelsen på alla plattformar genom att erbjuda innehåll, produkter och tjänster som tar användarna från inspiration till handling”, säger Camilla Everberg, affärsområdeschef mat på TV4-Gruppen.

Bland de varumärken som säljs på Kökets favoriter ingår Global, Ankarsrum, Iittala, Eva Solo, Stelton, House Doctor, Kusmi te, Rosendahl, Johan & Nyström, Skeppshult, Skultuna, Dualit m.fl.