SSL Certifikat

Det finns många fördelar med att ha ett SSL certifikat. Den största och mest uppenbara är att SSL ökar säkerheten hos våra kunder. De flesta e-handlare brukar dock sätta säkerheten sist i prioriteringen även om vi på Nordic Web Team förstår den tekniska biten så kan det vara svårt för en e-handlade att se vad fördelen är.

Behovet uppstår oftast “när det går fel”, dvs siten är hackad eller information läcker ut.

Vi ska därför försöka motivera för dig i en marknadssynvinkel. Detta är några punkter som du kan se effekten av genom ett SSL certifikat.

– Ökad ranking på Google och andra sökmotorer, se https://googlewebmastercentral.blogspot.in/2014/08/https-as-ranking-signal.html 

– Vid sökning på tex Google eller andra sökmotorer framgår det att ni har en säker sajt som dessutom är scannad för skadlig kod (exempel på hur det ser när man gör en sökning bifogas)

– Ökad förtroende från kunden genom trust badge (Symantecs trust logo) gärna ett exempel i brevet på logotypen

– Kunden kan identifiera sajtens ägare och vara säker på att det är en legitim sajt (och inte en bluff/phishing sajt som många gånger kan vara förödande för e-handlaren och konsumenten)

– Du minskar risken för att bli hackad vilket också är förödande för förtroendet.

Ta kontakt med oss för mer information. Vi är som sagt partners och återförsäljare av Symantecs tjänster. Vi hjälper dig att implementera det.