Magentos orderprocess

Orderhantering i Magento kan vara lite förvirrande för nybörjaren. Här reder vi ut de vanligaste begreppen om hur du hanterar orders i Magento.

magento_order_flow

Orders

Du finner alla orders under menyn Försäljning –> orders. Här finner du alla orders som lagts i din shop. Du kan filtrera på olika orderstatus, namn på kunder och mycket mer.

Screenshot 2014-04-20 12.00.30

För att se en order behöver du bara klicka på den order du önskar redigera. För att processa ordern så att den är complete behöver du göra 2 steg, fakturera och leverera. Dessa ser du direkt när du klickat på din order.

Screenshot 2014-04-20 12.05.40

Fakturera

Att fakturera innebär att du godkänner betalningen i Magento. Mer konkret innebär det att du aktiverar ex. din klarna eller DIBS betalning.

Leverera

När du levererar är tanken att du ska meddela kunden att varan är levererad. Det är därför lämpligt att skicka info för tracking länk eller nr.

Fraktsedlar, pdf etc

Det finns flera olika utskrifter i Magento. Dessa kan du hitta under drop down i order gridet.

Screenshot 2014-04-20 12.12.39
För att skriva ut fakturan eller leverans pdf enligt ovan måste dessa steg göras först. Är du i behov av att skriva ut en pdf innan dessa steg är gjorda, ex plocklista eller allmän order info. Så finns det flera extension som funkar fint för detta ändamål. Fråga oss så kan vi ge ett tips.

För att skriva ut fraktsedlar från transportörer behöver du en login till din transportör, alternativt TA-system såsom unifaun/pacsoft eller liknande.
Vi på nordic web team har en välutvecklad modul för detta ändamål som man kan integrera mot unifaun/pacsoft. Denna förbättrar även hela orderflödet i Magento. Unifaun/pacsoft modul för magento