Magento Sverige, ett vinnande koncept

Mitt första inlägg, in the name of Nordic Web Team. Ha överseende med den något spretiga strukturen. Detta kommer att ordna upp sig i kommande inlägg!

Nordic Web Team får inte allt för sällan frågan om vad det är som gör Magento så kraftfullt. Att ens ta tag i den frågan och börja besvara känns nästan omöjligt då det är svårt att veta i vilken ände man ska börja. Magento råkar ju faktiskt dominera på alla områden.

För att kanske bespara oss själva timmarna det tar att varje gång uppfinna hjulet och infomera om Magentos storhet så planerar jag att under en tid framöver informera och blogga om både Magentos storhet i sig men även svårigheter generellt när det gäller allt inom e-handel och att som kund beställa webbrelaterade tjänster. Att försöka hålla sig till en röd tråd kommer att bli svårt då man är ivrig att berätta om allt på en gång men vi gör ett tappert försök och börjar med att berätta varför Magento lämpar sig för svensk marknad.

Magento har globalt flera hundra egna anställda utvecklare och tusentals utvecklare i dess gemensamma community med solution partners. Nordic Web Team är en del av det communityt vilket innebär att mycket av det vi utvecklar för våra kunder och utvecklar internt har möjlighet att nå andra kunder. Vi har själva utvecklat moduler för Unifaun, Specter, ”get adress” med Business Check, modul för prisjämförelsesidor, Klarna Checkout och många fler. Listan kan göras lång och dessa nämnda moduler är bara de vi faktiskt paketerat och marknadsfört. Varje liten customförbättring vi gör i Magento kan i regel paketeras som ett plugin och användas av någon annan. Som vanligt förutsatt att den som implementerar vet vad den gör.

Nordic Web Team håller just nu på för fullt med att ta fram en Magento user guide för den svenska marknaden. Varför? Jo, det finns otroligt mycket informationsmaterial till Magento. Magento har t.o.m ett eget universitet där man som utvecklare kan bli bättre eller som kund och admin lära sig mer om att hantera shoppen. Ingen har däremot tagit tag i det faktum att det saknas en svensk enkel användarmanual för Magento. Nordic Web Team tar nu ansvar och lägger ner tid på att förbättra Magento i sin helhet. Denna ”Magento user guide” kommer att hjälpa dig som admin att enkelt navigera till igenom din shop på ett pedagogiskt och ”icke-utvecklare-sätt”.

För att då knyta an till varför Magento är lämpligt för den svenska marknaden  så hänvisar jag helt enkelt till det communityt jag precis nämnt. Sverige har dussintals leverantörer som arbetar med Magento. En ganska gemytlig konkurrenssituation där leverantörer kan träffas, diskutera case och bjuda på information som är nyttig för att göra Magento ännu starkare. Sverige idag har alldeles för många egenutvecklade plattformar som fått för starkt fotfäste helt och hållet pga att de som bolag funnits väldigt länge. Detta gör att många bolag fortfarande kvar i dessa plattformar och går miste om den utveckling som sker i Magento. Det går inte att tävla mot tusentals utvecklare som arbetar mot samma mål helt enkelt och i Sverige så har just Magento en stor utvecklarbas som bara väntar på att marknaden på riktigt ska vakna till och se dess potential.

(och vet ni vad, det har redan börjat  :) )

Sverige är ett land som gillar att ligga i teknisk framkant och Magento är det verktyg som möjliggör det. Grunden är redan klar, nu bygger vi vidare och blir bäst i världen på e-handel!

Vill du veta mer om Magento så kan du alltid kika in på magentowebshop.se. Där finner du nyttiga tips om allt möjligt.