Under den senaste perioden har vi uppmärksammat att vi får fler förfrågningar där befintliga butiker väljer att flytta sin e-handelsverksamhet till oss på NWT. Det är framförallt 2 kategorier av kunder som vill förändra sin lösning som det ser ut idag.

Befintlig Magento-butik

Det grundläggande behovet hos de som byter till NWT idag är att de saknar kompetens eller resurser för att hantera drift, support och hosting.
1. Det finns många butiks-ägare som driver sin Magento butik i egen regi och saknar helt och hållet stödet från en leverantör.
2. Det finns en leverantör som utvecklat buitken som inte har tillräckligt med kompetens eller resurser för att ge support till kunden. Kanske har leverentören endast gjort ett par Magento butiker tidigare eller är överbelastade av andra projekt.

I båda dessa fallen kan NWT hjälpa till att sätta upp en stabil miljö samt se över eventuella befintliga problem med butiken. Oftast går flytten på mindre än 1 dag och ett driftstopp på 1-2h.

Befintlig Webshop, ej Magento

Vi har många butiker som har växt ur sin plattform och behöver se över en mer avancerad plattform som Magento. I detta fall hjälper vi till att utreda vilka behov som finns och utvecklar en bättre webshop.

Det vanligaste är att plattformen är en hyrlösning där det givetvis finns större begränsningar än vad som kan göras i Magento (eller annan open source plattform). Det är också vanligt att mindre standardiserade lösningar inte hinner med i utvecklingen som sker inom Magentos community. Viktiga funktioner som hade kostat veckor av utveckling i deras befintliga plattform kanske bara kräver en dag anpassning när det gäller Magento då funktionen redan är utvecklad.

En viktig del att också att migrera data. Den viktigaste datan är att flytta produktdata så att kunden slipper dubbelarbete. Vi kan migrera från alla plattformar. I vissa fall har vi också tagit fram ett mer standardiserat sätt.

Ett exempel på detta är vår standardiserade migrering från Textalk. Att migrera produktdata från Textalk inkl. kategorier, produkter och produktbilder kostar endast 99€ (eller 950 SEK) om du också blir Managed Magento kund. Vi kommer att fortsätta att ta fram standardiserade erbjudanden för andra e-handelslösningar. Ge oss gärna förslag på vilka du skulle vilja se nästa gång.

Ta kontakt med någon av våra medarbetare eller maila till sales@nordicwebteam.se för att ta fram ett förslag på detta för just dig.

Tipsa gärna om oss till de som du tror kan vara intresserade.