Magento e-handel: Optimera dina produktsidor i 7 steg

Magento e-handel: Optimera dina produktsidor i 7 steg

SEO: Optimera produktsidor i Magento e-handel i 7 steg        Optimering av webbsidor är alltid en balans mellan att försöka skapa så bra innehåll som möjligt för besökaren men samtidigt optimera för sökmotorer. Och i takt med att konkurrensen har blivit hårdare då många återförsäljare erbjuder liknande produkter och tjänster blir det viktigt att hitta ett sätt att differentierar sitt erbjudande från konkurrenter. Vad erbjuder du som inte konkurrenterna gör? Och hur ka...

SEO: Optimera produktsidor i Magento e-handel i 7 steg

      

Optimering av webbsidor är alltid en balans mellan att försöka skapa så bra innehåll som möjligt för besökaren men samtidigt optimera för sökmotorer. Och i takt med att konkurrensen har blivit hårdare då många återförsäljare erbjuder liknande produkter och tjänster blir det viktigt att hitta ett sätt att differentierar sitt erbjudande från konkurrenter. Vad erbjuder du som inte konkurrenterna gör? Och hur kan du kommunicera detta på bästa sätt för att maximera försäljningen?

I det här blogginlägget ger vi dig 7 saker du inte får missa för att maximera förutsättningarna för din SEO och din online försäljning.

1. Lär känna dina kunder och deras problem 

För att bättre förstå din målgrupp dvs dina kunder och framtida. Kartlägg följande frågor:

 • Vilka problem försöker dina kunder lösa?

 • Vilka tidigare lösningar har fungerat och vilka har inte fungerat för dem?

 • Vilken typ av lösningar söker dina kunder efter?

 • Vilka ord och sökfrågor använder de för att leta efter lösningar?

 • Hur löser din produkt eller tjänst deras specifika behov?

 • Vad gör du bättre än dina konkurrents lösningar?

 • Vad var den avgörande faktorn som gjorde att din kund valde din produkt eller tjänst?

 • Vilka positiva saker har nuvarande kunder sagt om din produkt eller tjänst?


2. Gå igenom dina keywords

SEO förbättringar och hur bra resultat dessa ger kommer i stor utsträckning att bero på vilka sökfrågor och keywords du väljer. Var medveten om vilka "long tail keywords" och "short tail keyword" ni har och se till att använd båda.

Det finns många verktyg att använda för att hitta vilken potential sökfrågor och keywords har och relaterade sökord. Du kan till exempel använda något av nedanstående verktyg för att få fram bra statistik:


3. Se till att du följer SEO "best praxis"

När du har en plan för vilka nyckelord som ska användas kan du använda dem i ditt SEO-arbete. Optimera dina sidor enligt SEO best praxis och var noga med följande moment:

 • Titel Taggar 
 • Meta Beskrivningar
 • Intern länkning
 • Inkludera beskrivande rubriker
 • Använd "rich snippets" eller strukturerad data 
 • Lägg till bilders Alt text


4. Lägg till bilder och videoklipp

Det är definitivt värt att investera i högkvalitativa bilder och videoklipp, eftersom de väsentligt ökar nivån på kundernas engagemang på dina produktsidor och sökbarheten.


5. Optimera produktsidornas "call-to-action" 

Skapa en tydlig call to action för att dina kunder ska göra det du vill att de ska göra genom en uppmaning till handling.


6. Hastighet

Att din webbplats hastighet är en avgörande, faktor sökresultatet är en relativt ny faktor men viktigt för din synlighet.

Testa din webbplats hastighet här: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/7. Jobba med dina testresultat

När du har börjat jobba med din SEO och optimerat dina produktsidor en första gång enligt ovanstående process betyder inte det att du kan släppa arbetet.

Ditt mål är att utveckla en plan för SEO som kontinuerligt utvärderas och förbättras. Utvärdera resultatet i Google Search Console och i Google Analytics för att se vilka av dina sidor som får mest trafik och leder till försäljning.

       

            Sammanfattningsvis, för att få bästa resultat av ditt SEO arbete börjar du nu att sätta en plan och göra en arbetsprocess likt ovanstående. Bestäm hur ofta och i vilken omfattning du vill göra ditt SEO arbete. Fortsätt med att sätta mål i ett analysverktyg som Google Analytics och Search Console, följ resultatet av ditt arbete och se vad du kan förbättra ytterligare när du gör processen nästa gång.

   

Vill du få mer tips på hur du kan förbättra din webbplats SEO? Fyll i din e-post här så skickar vi tips direkt till dig.


Skrivet av: Sofie Kulling