Så hittar fler kunder din Magento e-handel

Så hittar fler kunder din Magento e-handel

Så får du fler kunder till din Magento e-handel   Tidigare har man pratat om att optimera efter specifika “key words” men allteftersom de flesta ställer allt mer komplexa sökfrågor till Google som sökmotor så ändras också algoritmerna för sökningar. Google lär sig allt mer om vilka sidor som har kvalitativt innehåll, där besökarna stannar kvar.  I 4 steg ska jag förklara hur du kan jobba med ditt innehåll för att rätt besökare ska hitta till din e-handel.  ...

Så får du fler kunder till din Magento e-handel  

Tidigare har man pratat om att optimera efter specifika “key words” men allteftersom de flesta ställer allt mer komplexa sökfrågor till Google som sökmotor så ändras också algoritmerna för sökningar. Google lär sig allt mer om vilka sidor som har kvalitativt innehåll, där besökarna stannar kvar.  I 4 steg ska jag förklara hur du kan jobba med ditt innehåll för att rätt besökare ska hitta till din e-handel. 


Steg 1. Kartlägg din målgrupp

Kartlägg vilka som är dina kunder, vilka säljer du till och vilka vill du sälja till?  Försök att skapa dig en bild av dina “buyer personas” genom att svara på följande frågor:

  1. Ålder

  2. Kön

  3. Var bor personen

  4. Familj/Singel

  5. Intressen

Steg 2. Vanliga frågor

Sammanställ vilka de vanligaste inkommande frågorna är från kunder och besökare tex via via live chatt, order och kundservice. När ni skrivit ner dessa frågor på papper har ni ett underlag för vilka områden er verksamhet vill bli förknippade med.

Steg 3. Skapa innehåll

Ha gärna en brainstorming kring de områden ni kommit fram till att ni vill bli förknippade med. Försök knyta samman de inkommande frågor som är relaterade till dessa områden. Utifrån detta har du möjlighet att göra en plan för vilken typ av innehåll som ska produceras och publiceras i er e-handel.

Steg 4. Publicera innehåll

Publicera frågor och svar. Kategorisera gärna dem utefter de områden ni bestämt att ni ska bli förkknippade med. Publicera detta förslagsvis i en blogg eller på annat passande ställe.


Genom att publicera innehåll, frågor och svar på sådant som rör er verksamhet kommer Google att lära sig att ni har koll på läget och skicka besökare som söker på frågor och områden som är relaterat till er verksamhet till er e-handel.


Skrivet av: Sofie Kulling