Sälj mer med rätt budskap till rätt person

Sälj mer med rätt budskap till rätt person

Sälj mer med rätt budskap till rätt person  Att få dina kunder att läsa och ta del av dina försäljningskampanjer är en naturlig framgångsfaktor i försäljningsarbetet. Om kunderna inte ens läser vad du har att erbjuda har du inte en chans. Vi summerat några enkla tips nedan. Så påminn dig själv om att dessa 3 nedanstående punkter är viktiga att prioritera:  1. Rätt budskap till rätt person Om du har 200 st mottagare varav 100 st är män och 100 st är kvin...

Sälj mer med rätt budskap till rätt person 

Att få dina kunder att läsa och ta del av dina försäljningskampanjer är en naturlig framgångsfaktor i försäljningsarbetet. Om kunderna inte ens läser vad du har att erbjuda har du inte en chans. Vi summerat några enkla tips nedan. Så påminn dig själv om att dessa 3 nedanstående punkter är viktiga att prioritera: 

1. Rätt budskap till rätt person

Om du har 200 st mottagare varav 100 st är män och 100 st är kvinnor. Då är en vinnande faktor att skicka ut kampanjer inom damkläder till det kvinnliga segmentet och herrkläder till det manliga segmentet.


2. Personalisera meddelanden

Genom att ta reda på vad kunden har för intresseområden kan du enkelt personalisera dina kampanjer. Be kunderna fylla i ytterligare preferenser exempelvis favoritmärken och ort. Då har du möjlighet att skapa ett innehåll som förmodligen kommer att ta tilltala mottagaren ännu mer.


3. Skapa event med hjälp av personalisering

Planera in säljdrivande event/kampanjer tex. De av de 100 kvinnliga kunderna har 70 uppgett att deras favoritmärken är x, y, i, k och l. Då skapar jag en kampanj kring detta torsdag mellan 19-22 erbjuds fri frakt och 20% rabatt för kundens favoritmärken.


Har ni fysiska butiker kan ni enkelt bjuda in till liknande säljdrivande event i butik till de som bor i samma stad där ni erbjuder era kunder 20% rabatt under eventet.


Med rätt budskap till rätt mottagare kommer du att komma långt!

Skrivet av: Sofie Kulling