PWA - Progressive Web Apps, Prestanda, Headless - Hur bra presterar din site, egentligen?

PWA - Progressive Web Apps, Prestanda, Headless - Hur bra presterar din site, egentligen?

PWA - Progressive Web Apps, Prestanda, Headless - Hur bra presterar din site, egentligen?    Sommaren 2018 ändrade Google sina sökalgoritmer, vilket innebär att hastighet numera räknas som en viktig avgörande faktor i söket. Detta är en av anledningarna till att vi märkt av ett växande intresse för att få till snabbare sidor. En app ger många fördelar Att utveckla en app innebär ju många fördelar för användaren men vid uppdateringar krävs dels att man utvecklar ap...

PWA - Progressive Web Apps, Prestanda, Headless

- Hur bra presterar din site, egentligen?   Sommaren 2018 ändrade Google sina sökalgoritmer, vilket innebär att hastighet numera räknas som en viktig avgörande faktor i söket. Detta är en av anledningarna till att vi märkt av ett växande intresse för att få till snabbare sidor.

En app ger många fördelar

Att utveckla en app innebär ju många fördelar för användaren men vid uppdateringar krävs dels att man utvecklar appen men även webbplatsen för desktop. Detta blir ofta kostsamt och något som de bara de största företagen kan göra. Därför har Google börjat utveckla andra typer av lösningar. PWA är en lösning som tagits fram av Google och grundidén med PWA är att skapa en app på för desktop i syfte att:

1. Bättre UX

Förenkla för användaren och skapa ett mer

2.Kostnadseffektiv

Kostnadseffektivt sätt att arbeta på för leverantören

3. Utökad sökbarhet

En snabb sida får bättre ranking hos Google

PWA innebär alltså en app liknande känsla i både desktop och mobil för att skapa en optimal upplevelse. Redan där ska du se en nästan omedelbar laddtid och en användarupplevelse som känns lika smidig som en app.

Under en frukost pratade vi om PWA, Progressive Web Apps, Prestanda, Headless och hur man kan få till en riktigt snabb sida.

Nu har du möjlighet att ladda ner en sammanfattning av Jonas presentation.

Skrivet av: Sofie Kulling