Min tid som praktikant på NWT

Min tid som praktikant på NWT

Min tid som praktikant på NWT Hej! Mitt namn är Emelie Lüning och jag har fått möjligheten att praktisera och ta del av hur det är att arbeta på Nordic Web Team under två veckors tid. Trots att jag bara befann mig där i två veckor, har jag fått en inblick och större förståelse i hur företag arbetar med digital marknadsföring i praktiken för att skapa ett större värde i hur man integrerar och når ut till både potentiella och redan existerande kunder. Värdeskapand...

Min tid som praktikant på NWT

Hej!

Mitt namn är Emelie Lüning och jag har fått möjligheten att praktisera och ta del av hur det är att arbeta på Nordic Web Team under två veckors tid. Trots att jag bara befann mig där i två veckor, har jag fått en inblick och större förståelse i hur företag arbetar med digital marknadsföring i praktiken för att skapa ett större värde i hur man integrerar och når ut till både potentiella och redan existerande kunder.

Värdeskapande innehåll ger trovärdighet och ökad konvertering

Jag har följt med i hur man bör tänka från start till att skapa värdefullt innehåll som är en bidragande faktor till ökad varumärkeskännedom, ökad konvertering, eller något annat mål  som företaget har med förbättrad digital marknadsföring. Det är viktigt att företag även förstår värdet i detta, och med rätt hjälpmedel och resurser kan de nå ut och påverka en stor potentiell marknad som annars lätt uteblir. Det skapar även en större trovärdighet hos kunden om företaget skapar relevant innehåll till sin publik, då kan detta vara avgörande när den potentiella kunden ska skapa sig ett beslutsunderlag för vilket företag inom branschen som anses vara bäst efter kundens preferenser.

Jobba med Nordic Web Teams blogg

Genom ett bra samarbete mellan de olika aktörerna på företaget, strävar de efter att skapa det bästa möjliga innehållet till olika digitala kanaler. Jag fick arbeta mycket självständigt men hjälp erbjöds när det behövdes. Detta var väldigt lärorikt då jag fick fria tyglar att skapa innehåll till de uppgifter jag fick. Jag skrev bland annat två olika blogginlägg som publicerades här i Nordic Web Teams företagsblogg. Här fick jag både söka information kring området och skapa själva utformandet av inläggen.

"Want to become a better marketer"?

"3 reasons why you can increase your sale using product videos in e-commerce"

Certifierad i Google Adwords - whoop whoop!

Utöver att skapa innehåll, har jag främst fokuserat på att lära mig hur Google Adwords fungerar  genom många givande engelska artiklar, samt Googles egna information för att lyckas ta certifiering i Google Adwords Fundamentals. Efter flera timmars läsande har även jag nu en certifiering i detta!

Det har varit två lärorika veckor med många nya intressanta intryck. Jag är väldigt tacksam att Nordic Web Team tog emot mig och jag har definitivt fått en hel del erfarenheter och kunskap jag kommer att ta med mig inför framtiden! Tack!

Skrivet av: Emelie Lüning