Så maxar du försäljningen i samband med Black Friday

Så maxar du försäljningen i samband med Black Friday

Svenskarna handlade varor för 3,6 miljarder kronor under Black Friday 2016. Konsumenterna börjar bli allt mer medvetna om detta shoppingtillfälle. Ta del av Nordic Web Teams och dotmailers tips hur du kan öka försäljningen med E-post marknadsföring på Black friday. 

Så maxar du försäljningen i samband med Black Friday

Svenskarna handlade varor för 3,6 miljarder kronor under Black Friday 2016. Det framgår av en undersökning som PostNord genomfört (ta del av studien här). Konsumenterna börjar bli allt mer medvetna om detta event. Ta del av Nordic Web Teams och dotmailers tips hur du kan använda E-postmarknadsföring för att öka försäljningen under Black Friday.

1. Ha riktigt bra erbjudanden

Ha riktigt bra erbjudanden för att få driva trafik till din webbplats. Konsumenter är numera vana vid att få riktigt bra erbjudanden på Black Friday. Använd kunskap om vilka produkter och erbjudanden som var mest efterfrågade på förra årets Black friday. Använd den insikten för att skapa riktigt bra kampanjerbjudanden till din befintliga kundlista. Underskatta inte värdet av att använda riktade annonser på tex facebook och instagram. Detta driver trafik till din webbplats och ökar försäljningen.

2. Trigga förväntningarna

Genom att skapa e-postkampanjer till dina befintliga kundlista där du trycker på att det kommer att finnas tidsbegränsade erbjudanden i samband med Black friday kommer att skapa intresse. Använd ditt e-post och marketing automation system för att skapa kampanjer med tidsbegränsade erbjudanden för att att bygga upp kundernas förväntningar inför Black friday.

feat_automation.gif


3. Uppmuntra att nya besökare att signera sig för ditt Nyhetsbrev

Fortsätt att bygga på din e-postlista med mottagare som vill ta del av dina rabatterade erbjudanden. Använd en tydlig CTA på din webbplats där presumtiva kunder kan registrera sig för nyhetsbrev.

Så får du fler att teckna sig för ditt nyhetsbrev:

  • Ändra banners och registreringsformulär på din webbplats för att marknadsföra din Black Friday kampanj.

  • Tryck på fördelarna med att registrera sig för ditt nyhetsbrev tex de kunder som ligger med på listan för nyhetsbrev kommer att vara de första som får tillgång till de tidsbegränsade erbjudandena under Black friday.

  • Använd betald annonsering på Facebook och Instagram för att öka antalet prenumeranter ytterligare till ditt nyhetsbrev.