Så maxar du försäljningen i samband med Black Friday

Så maxar du försäljningen i samband med Black Friday

Svenskarna handlade varor för 3,6 miljarder kronor under Black Friday 2016. Konsumenterna börjar bli allt mer medvetna om detta shoppingtillfälle. Ta del av Nordic Web Teams och dotmailers tips hur du kan öka försäljningen med E-post marknadsföring på Black friday. 

Så maxar du försäljningen på Black Friday

Under 2016 handlade svenskarna handlade varor för 3,6 miljarder kronor under Black Friday. Detta framgår av en undersökning som PostNord genomfört (ta del av studien här). Konsumenter börjar bli allt mer medvetna om begreppet "Black Friday" och att det faktiskt går att göra riktigt bra klipp. Med hjälp av smarta e-postkampanjer kan du skapa rätt förutsättningar för att öka försäljningen under Black Friday.

Steg 1. Kontaktlista

Kontakter är så klart en förutsättning om du ska ha någon att skicka kampanjerna till. Bygg upp din e-postlista med mottagare som vill ta del av dina rabatterade erbjudanden. Använd en tydlig CTA (Call-to-action) på din webbplats där kontakter kan  registrera sig för ert nyhetsbrev.

Steg 2. Trigga förväntningarna

Skapa e-postkampanjer till befintlig kundlista där du trycker på att det kommer att finnas tidsbegränsade erbjudanden i samband med Black Friday kommer att skapa intresse. Använd ditt e-post och marketing automation system för att skapa kampanjer med tidsbegränsade erbjudanden för att att trigga kundernas förväntningar inför Black Friday. 

feat_automation.gif

Steg 3. Ha riktigt bra erbjudanden

Se till att ha riktigt bra erbjudanden. Konsumenter börjar bli vana vid att få riktigt bra erbjudanden i samband med Black Friday. Använd kunskap om vilka produkter och erbjudanden som var mest efterfrågade på förra årets Black Friday. Använd den insikten för att skapa riktigt bra kampanjerbjudanden. 

Steg 4. Retargeting i Sociala kanaler

Underskatta inte värdet av att använda segmenterade annonser och retargeting på facebook och instagram. Detta driver trafik till din webbplats och har du riktigt bra erbjudanden kommer försäljningen att öka. 

Slutligen så genom att göra ovanstående steg har du all möjlighet i världen att faktiskt öka försäljningen i samband med Black Friday. Eftersom det finns en risk att mottagare blir överrösta med kampanjer under dagarna inför Black Friday, är det bra att tänka igenom vad man kan göra med hjälp av befintligt e-postmarknadsförings verktyg.