Magento VS Salesforce

Magento VS Salesforce

Magento vs Salesforce Det är hård konkurrens mellan Magento och Salesforce och många försöker jämföra plattformarna. Att jämföra e-handelsplattformar är ingen lätt sak. Alla köpare är olika och det som är viktigt är att se till att du når dina affärsmässiga mål. I det här inlägget kommer jag försöka redogöra för varför våra kunder väljer att gå med Magento istället för Salesforce, och varför vissa väljer att gå med Salesforce. Om man jä...

Magento vs Salesforce

Det är hård konkurrens mellan Magento och Salesforce och många försöker jämföra plattformarna. Att jämföra e-handelsplattformar är ingen lätt sak. Alla köpare är olika och det som är viktigt är att se till att du når dina affärsmässiga mål.


I det här inlägget kommer jag försöka redogöra för varför våra kunder väljer att gå med Magento istället för Salesforce, och varför vissa väljer att gå med Salesforce. Om man jämför plattformarna som de är nu hävdar vi att Magento har betydligt större fördelar jämfört med Salesforce Commerce Cloud för de flesta e-handlare.


Integrerad med andra Salesforce-produkter?

Salesforce har en stor kundbas med sina andra produkter. För dem som använder dem redan är det vettigt att lägga till en Salesforce Commerce-tillägg?


Svaret kanske inte är så enkelt. Demandware förvärvades och bytte namn till Salesforce Commerce Cloud. Den har en helt annan teknik och har visat sig inte vara så integrerad som du kan förvänta dig. En del kunder nämner att de inte fick den fullständigt integrerade upplevelsen som man kan förvänta sig. Sammanfattningsvis har båda produkterna samma potential att integreras. Namnet är inte viktigt, det viktiga är möjligheten att integreras sömlöst.


B2B funktioner


Många handlare använder Salesforce som deras CRM. Naturligtvis är ett av de vanligaste syftet att använda det för B2B försäljning. Men Salesforce Commerce Cloud har få eller inte några B2B-funktioner alls (beroende hur du kategoriserar dem). Magento däremot har visat sig vara en av de mest använda B2B-plattformarna i världen. Med lanseringen av Magento Commerce 2.2, har den tagit rollen som den ledande B2B-plattformen, kommer Salesforce inte ens nära.


Uppgraderingar

Ett klassiskt argument om Magento vs Salesforce är att Magento är svårare att uppgradera. Svaret är det beror på. För med Magento kan du välja att uppgradera, i Salesforce har du inget val. Men du har också mindre flexibilitet.


Så innan du ställer dig frågan. Är det svårt att uppgradera något som inte är uppgraderat. Självklart inte. Och det är inte svårt att uppgradera en out of the box Magento installation heller. Vad som gör skillnaden är hur mycket innovation och kvaliteten på anpassningen. Det är en fråga om du vill vill ha flexibilitet eller inte.


Salesforce är stängd och uppgraderar endast de moduler de väljer.

Magento har möjlighet att välja mellan 100X fler tillägg, moduler och så vidare.

Så om du vill hålla en Magento butik uppgraderbar. Använd inte tillägg som inte gått igenom kvalitetssäkring. Använd en byrå som ser till att dina tillägg är aktuella och arbetar med continuous delivery.


Om du följer detta, är Magento lätt att uppgradera och du kan också dra nytta av den innovation som Magento-samhället ger.


Tillgång till utvecklare, konsulter mm

Magentos community är mycket större i jämförelse. Magentos community har runt 380K utvecklare, det är mer än Salesforce Commerce Cloud kunde ens drömma om. Att få rätt personer ombord i ditt företag är viktigt, och Magento täcker tydligt det bättre än Salesforce.


Hosting

Självklart är Salesforce molnbaserad SaaS. Så man kan inte riktigt välja vem som hostar plattformen. Har du Magento kan mellan 100-tals leverantörer. Men Magento erbjuder också cloud edition som i princip är en PaaS (plattform som en tjänst). Så det är praktiskt taget, det bästa av 2 världar.


Licensiering och kostnad

Magento har en mycket tydlig kostnadsstrategi med prissättning beroende på online revenue.

Salesforce-kostnader kan tyckas likna i början, men kan enkelt eskaleras utöver den faktiska licensen. Det är delvis baserat på försäljningen, utöver grundkostnad.

De flesta kunder vill kunna budgetera och tycker inte om att deras marginaler ska sänkas med en procentandel. Det är en av de främsta anledningarna till att de väljer Magento Commerce istället.


Slutsats

Alla handlare är olika och det som verkligen är viktigt är att se till att du når dina mål som företag, men i det nuvarande läget för plattformarna tror vi verkligen att Magento är överlägsen Salesforce Commerce Cloud för de flesta handlare. Sammanfattningsvis har båda produkterna samma potential att integreras. Namnet är inte viktigt, det viktiga är möjligheten att integreras sömlöst.

Skrivet av: Jonas Wärngård