Ligg steget före i B2B digitaliseringsracet

Ligg steget före i B2B digitaliseringsracet

Ligg steget före i digitaliseringsracet Det pratas om hur långt man som företag kommit i den digitala transformationen och att detta är en kritisk differentiator på marknaden. Förändrat köpbeteende, ny teknik och hårdare konkurrens tvingar B2B och B2C (B2B är de som generellt sett ligger låååångt efter) att ompröva sina sätt att sälja sina produkter och tjänster och kundresan. B2B företagsledare säger att de vill prioritera digitala handelns insatser, nästan hälften ...

Ligg steget före i digitaliseringsracet

Det pratas om hur långt man som företag kommit i den digitala transformationen och att detta är en kritisk differentiator på marknaden. Förändrat köpbeteende, ny teknik och hårdare konkurrens tvingar B2B och B2C (B2B är de som generellt sett ligger låååångt efter) att ompröva sina sätt att sälja sina produkter och tjänster och kundresan.

B2B företagsledare säger att de vill prioritera digitala handelns insatser, nästan hälften av alla B2B ledare berättar att de ser över deras viktigaste företags prioriteringar som att öka intäkterna och förbättra kundnöjdheten med hjälp av digitala insatser.  

Har du vad som krävs för att leverera nästa generations digitala handelslösning?

För att kunna leverera dessa mål kräver B2B-företag en nästa generationens handelslösning som tillgodoser befintliga behov och kunder, men där det också finns förutsättningar att växa och utvecklas eftersom då de dynamiska faktorerna kommer att fortsätta att utvecklas och förändras. Därför finns det ett behov av omedelbar funktionalitet och långsiktig flexibilitet. Detta framgår av en studie gjord av av Forrester Consulting på Magento.

Studien visar att B2B-ledare vill ha lösningar som möjliggör prestanda i kombination med att kunna betjäna flera olika kundgrupper som både B2B och B2C, att anpassningen är enkel och att det finns en sömlös integration till andra kritiska system som affärssystem.

Nedan ser du vilka som är de viktigaste kriterierna när man valde B2B e-handelsverktyg som framkom i studien:

Winning the race to go digital in B2B


  1. “Using Built-in B2B Functionality to Boost Sales and Loyalty”

Magento Commerce är byggt för att kunna stödja både B2B och B2C-handel, vilket ger företag möjlighet att effektivt kunna sälja till både privatpersoner och företag och utveckla nya affärsmodeller från en enda plattform.


  1. “Creating Content-rich, Personalized Experiences”

B2B köparens krav har aldrig varít högre. Tidigare tyckte man att individuell prissättning räknades som personalisering men nu är kraven betydligt högre. Leverantörer förväntas förstå sina kunders behov och ge dem skräddarsytt innehåll, erbjudanden och produktrekommendationer.


  1. “Delivering Omnichannel Ordering and Fulfillment”

Köparens förväntningar har som nämnts ändrats radikalt. Vi är nu mitt i en "buy my way" där företag räknar med att kunna köpa problemfritt över kanaler och ta emot produkter hur, var och när de vill.


  1. “Empowering Intelligent, Data-Driven Decision Making”

Att det finns rätt förutsättningar för merchandising och orderhantering är grundläggande och avgörande för en framgångsrik digital handel. Och att snabbt kunna dela denna information inom organisationen till olika team är minst lika viktigt för innovation och tillväxt.


  1. “Maximizing Flexibility in a Cloud Environment”

Utveckling av Magento Commerce-plattformen är en kraftfull molninfrastruktur som gör det möjligt för b2b-företag att fokusera sina resurser på att genomföra sin handelsstrategi och driva tillväxt, snarare än att bygga och underhålla infrastruktur.


  1. “Assembling a Winning Team for Digital Transformation”

Magento Commerce som plattform har alla vitala komponenter som krävs idag. Det finns ingen annan digital handelsplattform som har så stort nätverka av utvecklare, systemintegratörer, eller teknikpartners som Magento. Communityt kring plattformen är enormt.


Magento Solution Partners erbjuder dessutom lång erfarenhet av att stötta företag i deras digitala transformation och är vana att ta itu med både tekniska och organisatoriska utmaningar som ofta uppstår i B2B-projekt.

Ladda ner hela studien här:               

Skrivet av: Sofie Kulling