6 saker som skapar värde åt dina kunder

6 saker som skapar värde åt dina kunder

6 saker som skapar värde åt dina kunder Din målgrupp dvs dina kunder och dina framtida kunder är så klart det viktigaste du har för att kunna driva din affär. Men hur bra koll har du egentligen användarens köpupplevelse? Vilken typ av information de letar efter när de söker på en viss produkt och vilka faktorer som  kan vara avgörande för att kunden väljer att handla just av dig och inte en annan leverantör? Vad är det egentligen som gör att du köper en produkt på en ....

6 saker som skapar värde åt dina kunder

Din målgrupp dvs dina kunder och dina framtida kunder är så klart det viktigaste du har för att kunna driva din affär. Men hur bra koll har du egentligen användarens köpupplevelse? Vilken typ av information de letar efter när de söker på en viss produkt och vilka faktorer som  kan vara avgörande för att kunden väljer att handla just av dig och inte en annan leverantör?

Vad är det egentligen som gör att du köper en produkt på en viss sida och inte en annan? Är det för att den har lägst pris eller vad är det egentligen som avgör att det blir ett köp eller inte? Tog det för lång tid eller kom det upp en massa information som för mig var irrelevant? Sätt in dig in i användarens sits, eller varför inte bjuda in en testgrupp. Försök därefter tänka utifrån.

Googles tjänster ger dig så klart bra statistik och indikationer på åtgärder på vad du kan göra för att optimera dina sidor men vad mer kan man egentligen göra för att driva trafik till din sida, få besökare att stanna kvar och faktiskt handla. Och räcker det hela vägen? Genom att skriva tillräckligt intressanta information och för läsaren relevanta artiklar inom ämnet kan man komma långt, och det är dessutom mycket bra för din SEO. En idé är också att man i samband med artikeln presenterar produkter som har med ämnet att göra. Vi tror att man kan addera mycket värde för läsaren/kunden/köparen genom att erbjuda följande 6 attribut som adderar värde:

1. Bjud på information om dina produkter

Oavsett vad det är du säljer så önskar de flesta läsa på sig om produkten. Och generellt sett så gäller - ju dyrare produkt desto mer information. Säljer du en produkt eller tjänst som är dyr behöver de flesta som ska köpa detta läsa på ganska mycket innan man bestämmer sig.

Säljer du istället hudvårdsprodukter tex som inte kostar riktigt så mycket som behöver man inte behöver så lång tid att bestämma sig. Men här kan det då vara viktigt att visa på att man är leverantör som har expertkunskap inom området. Vilka frågor brukar kunder ställa sig när man ska köpa en produkten och trycka på att man som leverantör faktiskt ha den kunskapen och vill bjuda på den informationen.


2. Bredare artiklar med mer generell information

Börja gärna med generell information. En generell guide med: “Så väljer du...”.

Vad ska man tänka på rent generellt, för och nackdelar, pris, livslängd, ny eller beggad  etc.


3. Smalare artiklar med mer nishad information

När du kommit så här långt vet du grovt vilket ämne köparen/läsaren är intresserad av. Då kan du också presentera olika alternativ av nischade guider/information: “3 fördelar med att välja en...”.


4. Presentera relaterade artiklar

Man kan välja att grotta ner sig i ämnet på nitty gritty nivå. Försök lyfta rätt saker svara på rätt frågor som kan uppkomma. Och presentera artiklar som skulle kunna vara intressanta för köparen/läsaren.


5. Ge läsaren olika förslag på produkter

Genom att presentera produktförslag efter respektive artikel, “Så väljer du rätt...”, här kan du presentera ett bredare urval med olika typer av produkter som läsaren skulle kunna vara intresserad av.


6. Skapa taggar med kategorier som hjälper dina kunder att hitta rätt

Artikeln kan du “tagga” med kategorier som artikeln berör och du kan såklart välja om du vill ha en bredare eller smalare approach. Och då kan läsaren också välja vilken kategori man vill läsa mer om och under de respektive kategorierna är all publicerad information kring ämnet samlad.


Skrivet av: Sofie Kulling