4 sätt att förbättra köpupplevelsen för B2B köpare

4 sätt att förbättra köpupplevelsen för B2B köpare

4 sätt att förbättra köpupplevelsen för B2B köpare     B2B köpare förväntar sig en e-handel som är lika lättanvänd och lättnavigerad som en för B2C köpare. Det innebär att du måste jobba med samma eller liknande funktioner ska finnas även för dina B2B kunder. Detta kan du åstadkomma genom följande:  Steg 1. Gör det enkelt Hjälp dina kunder genom att göra det enkelt för dem att navigera och hitta de produkter de söker efter genom att ...

4 sätt att förbättra köpupplevelsen för B2B köpare    B2B köpare förväntar sig en e-handel som är lika lättanvänd och lättnavigerad som en för B2C köpare. Det innebär att du måste jobba med samma eller liknande funktioner ska finnas även för dina B2B kunder. Detta kan du åstadkomma genom följande: 

Steg 1. Gör det enkelt

Hjälp dina kunder genom att göra det enkelt för dem att navigera och hitta de produkter de söker efter genom att använda smart navigering och sök. Filtrering, sortering och intuitivt sök är ett snabbt och effektivt sätt att få B2B kunder att genomföra ett köp. Tänk minsta möjliga klick.

Steg 2. Segmentering och riktade erbjudanden 

Kunder vill att du ska förutse deras specifika behov och att du förstår deras verksamhet. Med kontoanpassning kan du rikta och leverera relevanta meddelanden som förenklar kundens beställningsprocess.

Steg 3. Dynamisk prissättning

Dynamisk prissättning gör att priserna visar avtalade prissättningsvillkor. Att skräddarsy din prissättning kan förbättra kundrelationer och lönsamhet. Du kan även hantera offert förfrågan direkt e-handelslösningen.

Steg 4. Relevanta produktrekommendationer

Varje B2B köpare vill ha bekvämlighet med samma bekväma shoppingerfarenhet som B2C köpare. Så du måste automatiskt visa produktrekommendationer baserat på dina kunders spårade shoppingvanor.


Sammanfattningsvis så vill B2B köpare att det ska vara lika enkelt att handla i en e-handel för B2C och de förväntar sig samma funktionalitet. Så se till att du försöker få med ovanstående funktioner, då har du kommit en bra bit på vägen. 

Vill du får fler tips kring hur du vill förbättra köpupplevelsen? Skicka in din e-postadress så skickar vi tips och relaterade artiklar inom ämnet.