3 steg mot Unified Commerce

3 steg mot Unified Commerce

3 steg mot Unified Commerce  Unified Commerce är det nya Omnichannel. Skillnaden mellan Omnichannel och Unified Commerce är att omnichannel har flera kanaler men ingen gemensam programvara. Unified Commerce innebär att du har en gemensam programvara för alla kanaler. I Omnicahnnel finns därför alltid en risk för att informationen varierar mellan kanalerna. Det problemet slipper man med Unified Commerce. 2019 förväntar sig kunder en problemfri och sömlös upplevelse när de rör sig ...

3 steg mot Unified Commerce 

Unified Commerce är det nya Omnichannel. Skillnaden mellan Omnichannel och Unified Commerce är att omnichannel har flera kanaler men ingen gemensam programvara. Unified Commerce innebär att du har en gemensam programvara för alla kanaler. I Omnicahnnel finns därför alltid en risk för att informationen varierar mellan kanalerna. Det problemet slipper man med Unified Commerce. 2019 förväntar sig kunder en problemfri och sömlös upplevelse när de rör sig mellan olika kanaler. Detta ställer höga krav på att e-handlare ska tillgodose kundernas förväntningar.

Börja med att kika på hur er process för informations- och kampanjhantering ser ut idag. När och hur information och kampanjer uppdateras och i vilka kanaler som informationen ska hanteras. Vi föreslår 3 steg för att få koll på processen och komma närmre Unified Commerce.

1. Kartlägg kundresan 

Hur ser kundresan ut i alla kanaler? Gå igenom alla faser av kundresan från början till slut.


2. Vilka kanaler finns ni i?

Få koll på vem som ansvarar för vad. Involvera hela organisationen för att varje person ska se hur alla bidrar till kundupplevelsen och kundresan.


3. Vilka system och integrationer används?

Kartlägg alla system och integrationer som ni använder i verksamheten som behöver uppdateras direkt i samband med att kunden handlar.


Exempel på kundresa:

  • Awareness

  • Consideration

  • Preference/Intent

  • Purchase

  • Repurchase

Exempel på kanaler:

  • Hemsida och webbshop

  • Fysisk butik

  • Fysiskt material

  • Order Mottagning & Kundservice

När ovanstående delar är kartlgda har ni också möjlighet att skapa medvetenhet om vad som händer i alla faser i kundresan i alla olika kanaler.  Och vad som behöver göras i respektive del av kundresan för att skapa en sömlös kundupplevelse oavsett vilken kanal som kunden använder.

Unified Commerce


Skrivet av: Sofie Kulling