1


Kundgrupper och Företagsstruktur

Många företag har en struktur för vilka som får göra inköp och ta beslut gällande offerterförfrågningar. Magento 2.2 Commerce erbjuder en användarvänlig men endå avancerad hierarki där du som säljare kan ge företag och nyckelpersoner i företagen olika rättigheter för just deras ansvarsområden. 

1

Offerter och offertförfrågan

I den nya versionen av Magento Commerce 2.2 erbjuds något som är ett måste inom B2B försäljning, ett offertverktyg. Dina kunder kan direkt i e-handeln skapa en offertförfrågan. Denna offert sparas under kundens konto och kan följas upp och omvandlas till en skarp order när alla parter är överens. Du som handlare kan också justera offerter och order från Magentos backoffice.

1

Snabborder och återkommande beställningar

Kunder kan lätt lägga en längre beställning med Magentos "Quick buy" funktionalitet. Produktlistan fylls i med artikelnummer och en beställning på flera hundra produkter kan göras utan svårigheter. Dessa beställningslistor kan även sparas på kundkontot för senare beställning eller användas för återkommande beställningar för tex. förbruksvaror som behöver köpas in med jämna mellanrum. Det går dessutom att ge företag en kredit för att ytterligare underlätta för kunden vid inköp.  

1

Individuella produktkataloger och priser

Som B2B försäljare uppkommer ofta scenariot där olika kunder är intresserade av olika produkter och har olika avtal gällande priser och rabatter. I Magento Commerce 2.2 går detta att styra från samma backoffice och det behöver inte vara uppdelat i olika siter eller webshoppar. 

Vi vill gärna prata med dig, hör av dig till oss! 08 - 518 172 00