Magento Commerce är en av världens största e-handelsplattformar för B2B och är ledare på topplistorna hos bland annat Internet Retailer och Forrester. Plattformen används av stora varumärken som Liebherr och Canon. Sedan lanseringen av den uppgraderade versionen för B2B förbättrat Magento en rad funktioner.

1. Vad är Magento Commerce B2B

Magento Commerce bygger på Open Source och är en fullskalig e-handelsplattform för B2B och B2C. Plattformen finns som både som Platform as a service (PaaS) via Magento Commerce Cloud, men även som “on premise”. Till skillnad från en SaaS kan du anpassa denna plattform hur du vill och du är inte låst till plattformens begränsningar. Du kommer alltså ha lättare att ta in de moduler du önskar, tredje parts tjänster etc. Med andra ord kan du skapa en unik konkurrensfördel genom anpassningar där SaaS kan kännas låst.

2. Vilka företag passar Magento Commerce för?

Magento Commerce passar de företag som redan har en etablerad e-handel, eller etablerade företag som är i fas med att öppna ehandel eller helt enkelt en e-handlare med höga ambitioner. Passar alla branscher.

3. Vilka är de viktigaste funktionerna?

Det finns många färdiga integrationer till affärssystem, vilket gör att du kan spara 100-tals timmar. Det finns även möjlighet att integrera till alla affärssystem om en integration saknas eller behöver anpassas.

Magento erbjuder också ett antal viktiga B2B funktioner

  • Kundgrupper och företagsstruktur
  • Offerter och offertförfrågan
  • Snabborder och återkommande beställningar
  • Individuella produktkataloger och priser
  • Responsive design
  • Avancerad sök och navigering

Sammantaget uppnår plattformen nästan alla krav redan “out of the box”.

4. Hur ser licensmodellen ut?

Den är baserad på hur mycket man säljer. Magento har en anpassad licensmodell som ligger till fördel för B2B verksamheter.

5. Vad finns det för begränsingar?

Kundens budget och kunskap sätter begränsningarna. Det finns egentligen ingen begränsning kring plattformen i sig.

Related Post

Get in touch

[email protected]

[email protected]cwebteam.se

+46 8 – 518 172 00

Were to find us

Kungsholmstorg 16 

112 21 Stockholm